Oma ystävä tarjoaa iloa arkeen

Omaishoitoperheiltä tulee säännöllisesti tiedusteluja, onko Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n kautta mahdollista saada vapaaehtoista kotiin. Oma ystävä -toiminta vastaa nyt haasteeseen.

Kuva: Arja Virkamäki ja Tuire Kuosmanen ovat omaishoitoperheiden ystäviä.

Tarvetta vapaaehtoisille on ihan vain seuraksi, lukemaan lehtiä, juttelemaan kahvikupposen äärellä tai vaikka pitämään silmällä hoidettavan unta siksi aikaa, kun omaishoitaja käy asioilla. Joku voi toivoa ulkoiluseuraa ja saattajaa harrastukseen, apteekkiin tai hammaslääkäriin.

Olemme vapaaehtoistemme kanssa päättäneet aloittaa tänä syksynä Oma ystävä -toiminnan. Aluksi lähdemme toteuttamaan toimintaa pienellä pilottiporukalla ja keräämme omaishoitoperheiltä toiveita sekä kokemuksia.

Omaa aikaa omaishoitajalle

Oma ystävä on Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n vapaaehtoinen, joka haluaa tuoda iloa omaishoitoperheen arkeen. Toiminta tarjoaa sosiaalisia kontakteja ja vaihtelua. Omaishoitaja saa halutessaan pienen hetken omaa aikaa.

Oma ystävä -toiminta tarjoaa myös mahdollisuuden saada elävää musiikkia kotiin. Joukossamme on soittavat ja laulavat kaverukset, jotka voivat tulla musisoimaan kotiin ja tuoda iloisen tuulahduksen arkeen musiikin kautta.

Oma ystävä -toiminnasta tehdään kirjallinen sopimus, johon kirjataan omaishoitoperheen toiveet ja rajataan vapaaehtoisen tehtävät. Vapaaehtoiset eivät tee julkisen ja yksityisen sektorin palveluihin kuuluvia tai niiden kanssa kilpailevia kotihoidollisia tehtäviä, kuten hoidollisia ja lääkinnällisiä toimenpiteitä, sairaanhoitoa, kylvetystä, siivousta, ruuanlaittoa, leivontaa tai kaupassakäyntiä.

Mikäli kiinnostutte Oma ystävä -toiminnasta, olkaa rohkeasti yhteydessä. Tavataan, käydään toiveenne läpi ja etsitään teille sopiva ystävä upeiden vapaaehtoistemme joukosta.

Minna Kataja-Rahko
Vertais- ja vapaaehtoistoiminta
Puh. 040 526 1772
etunimi.sukunimi@polli.fi

Näe, huomaa, kuule. Kiitos, että välität!