Hyvää ystävänpäivää

”Vain sydämellä näkee hyvin.”

Teksti: Tiina Sirkiä

Hyvät ystävät, minä todella uskon siihen, että yhdessä olemme enemmän. Tunnen olevani osa teitä, osa meitä – nykyisiä ja entisiä omaishoitajia.

Tiedän, mitä on olla omaishoitaja: alati vaihtuvia tunnetiloja, väsymystä, huonoa omaatuntoa, loputonta hakemusten täyttämistä, surua, mutta myös iloa. Omaishoitajuus oli elämääni lähes kaksikymmentä vuotta. Tiedän, mitä on menettää läheisensä.

Kun toimin omaishoitajana, pienen hengähdystauon ja vertaistuen merkitys oli todella tärkeä. Nyt toivon jokaiselle mahdollisuutta osallistua järjestämiimme tapahtumiin tai vertaisryhmiin. Toivon, että saatte niistä iloa ja tukea.

Pienillä asioilla on iso merkitys.

Me kaikki tarvitsemme joskus tukea. On hyvä, että sitä on helposti saatavilla. Usein ensimmäinen askel on se haastavin ja joskus jopa pelottava – korkea kynnys, jonka toisella puolella on epätietoisuus tulevasta.

Se askel kannattaa kuitenkin ottaa, ja sitä me Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ry:ssä olemme tukemassa.

Olen etuoikeutettu saadessani olla monelle se ensimmäisen oven avaaja, joka ohjaa kynnykseltä eteenpäin. Pienillä asioilla on iso merkitys. Ystävällinen sana, hymy, halaus tai puhelinsoitto voi olla pelastusrengas, jota juuri sillä hetkellä tarvitaan.

Olen onnellinen kuullessani, miten paljon moni on saanut jo pienestä jutteluhetkestä tai viestittelystä kanssani. Sen parempaa kiitosta ja palkkiota työstään voi tuskin saada!

Olen kiitollinen siitä, että saan auttaa ja tehdä tätä työtä kanssanne omalla persoonallani ja sydämelläni. Omaishoito on joukkuelaji.

Ystävänpäivän terveisin Tiina

Tiina Sirkiä on Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ry:n assistentti.

Klikkaa sivu sosiaaliseen mediaan. Kiitos että välität!