Vantaa

VANTAA – Vammaisen, pitkäaikaissairaan tai ikääntyneen henkilön kotona hoitamista varten voidaan myöntää omaishoidon tukea. Tukeen kuuluu hoitajalle maksettava hoitopalkkio sekä palveluita, joilla turvataan hoitajalle myös vapaa-aikaa hoitotyöstä. Rahallinen tuki on hoitajalle verotettavaa ja osalle myös eläketurvaan oikeuttavaa tuloa. Omaishoidon tuki myönnetään palvelutarpeen selvittämisen perusteella ja siitä tehdään päätös.

Ikääntyneet ja muistisairaat

Ikääntyneiden omaishoitoperheiden ja muistisairaiden omaishoitoperheiden asiat hoidetaan seniorineuvonnassa. Hakeminen tapahtuu pyytämällä seniorineuvonnasta palvelutarpeen arviointi puhelimitse 09 8392 4202 (ma−pe klo 9−15) tai sähköpostitse.

Vammaiset, lapset ja aikuiset

Vammaisten omaishoitoperheiden sekä lasten ja aikuisten omaishoitoperheiden asiat hoidetaan vammaispalveluissa. Lue lisää vammaispalvelujen sivuilta. Hakeminen tapahtuu omaishoidon tuen hakemuslomakkeella. Lomakkeita on saatavilla myös Vantaa-infossa ja vammaispalvelujen toimistosta.

Vammaisneuvonta

09 839 24682
ma–pe klo klo 9-15
vammaisneuvonta@vantaa.fi

Vammaisneuvonta Vantaa-infoissa

keskiviikkoisin klo 13-15 Tikkurila, Dixi, Ratatie 11, 2. krs
perjantaisin klo 13-15 Myyrmäki, Myyrmäkitalo, Paalutori 3

Omaishoitajille tarjottava liikuntaetuus

Henkilöt, jotka toimivat omaishoitajina, pääsevät Vantaan kaupungin omille kuntosaleille ja uimahalleihin maksutta. Paikalla on näytettävä palkkalaskelmaa, jossa tehtävänimikkeenä on ”omaishoitaja”. Palkkalaskelma saa olla enintään kaksi kuukautta vanha.

Klikkaa sivu sosiaaliseen mediaan. Kiitos että välität!