Opiskelijat vapaaehtoistyössä

Järjestömme tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden tutustua vapaaehtoistoimintaan. Vapaaehtoisuus voi olla joko lyhytkestoinen ”pop-up” -tyyppinen esimerkiksi tapahtuman tai tietoiskun järjestäminen yksin tai yhdessä tai se voi olla sitoutumista pidempi aikaiseen toimintaan älylaiteohjaajaksi omaishoitajille tai vaikka ulkoiluttajaksi, ystäväksi omaishoitoperheeseen.

Mitä opiskelijana saat?

Meidän vapaaehtoistyössämme sinun on mahdollista turvallisesti tutustua omaishoitoon ja omaishoitoperheisiin. Omaishoitoperheet ovat hyvin erilaisia. Hoidettava voi olla vauvasta vaariin ja niin myös tuen tarpeet ovat erilaisia. Vapaaehtoisena voit mielenkiintosi mukaan kohdentaa toiminnan erityyppisiin omaishoitoperheisiin.

Toiminnassamme on mukana myös maahanmuuttajataustaisia omaishoitajia, jotka toivoisivat oman kielistä toimintaa; tietoa tai tapahtumia. Tarjoamme erikielisille vapaaehtoisille mahdollisuuden myös maksuttomaan Omaisneuvo -koulutukseen, jonka avulla on tarkoitus lisätä omaishoitotietoutta opiskelijan omassa kulttuuri- ja kieliympäristössään.

Vapaaehtoisena tutustut myös järjestötyöhön. Vapaaehtoistoimintamme on suunnitelmallista. Tarjoamme ennen varsinaista toimintaa tarpeenmukaisen perehdytyksen vapaaehtoistoimintaan ja omaishoitoon.

Opintopisteitä tai hyvä lisä työnhakuun?

Monet oppilaitokset myöntävät vapaaehtoistyöstä myös opiskelijalle opintopisteitä. Selvitä, onko oppilaitoksessasi tällainen mahdollisuus.

Vapaaehtoistoiminnan voi mainita hakiessaan työtä. Se on merkki hakijan aktiivisuudesta ja osallistuvuudesta.

Ota yhteyttä!

Kysy lisää Soililta puh. 0400 727 756 / soili.hyvarinen@polli.fi

Klikkaa sivu sosiaaliseen mediaan. Kiitos että välität!