Omaisneuvo-maahanmuuttajatyö

Meille on tärkeää, että jokainen omaishoitotilanteessa elävä perhe Suomessa saisi riittävästi tietoa sekä keinoja mahdollisimman hyvän arjen toteutumiseen omaishoitotilanteissa. Tarjoamme tietoa omaishoidosta eri kielillä sekä ilmaista neuvontaa ja ohjausta omaishoitajille, tarvittaessa tulkin avustuksella.

Teemme yhteistyötä eri tahojen kanssa kehittääksemme tukimuotoja, jotka palvelisivat myös muualta Suomeen muuttaneiden omaishoitoperheiden tarpeita. Tukimuotoihin kuuluvat esimerkiksi omaishoitajien ryhmätoiminnan kehittäminen ja järjestäminen, hoitoalan opiskelijoiden oma asiakas -harjoittelut omakielisissä omaishoitoperheissä sekä maahanmuuttajataustaisten henkilöiden kouluttaminen Omaisneuvojiksi.

Omaisneuvo-koulutus on ilmainen ja esimerkiksi maahanmuuttajajärjestöt voivat tilata sen pidettäväksi omille toimijoilleen lisäkoulutuksena. Tarjoamme myös ilmaista koulutusta omaishoitoasioista maahanmuuttajataustaisille sosiaali- ja terveysalan opiskelijaryhmille sekä tulkeille ja tulkkiopiskelijoille.

Neuvontaa ja ohjausta tarvitsevat asiakkaat voivat ottaa yhteyttä joko puhelimitse, sähköpostitse tai tulla käymään toimistolla. Käyntiaika on hyvä sopia etukäteen. Tulkkausta tarvitsevat asiakkaat voivat pyytää joltain läheiseltään apua yhteydenottoon ja pyytää välittämään meille tiedon tulkin tarpeesta.

Omaisneuvo-puhelin palvelee kerran viikossa asiakkaita somaliksi. Näiden yhteystiedot löytyvät valikosta kyseisen kielen kohdalta. Other languages -kielivalikon alta löydät myös erikielisiä oppaita ja videoita.

Otamme mielellämme vastaan ideoita toiminnan kehittämiseen. Mikäli olet itse kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena maahanmuuttajataustaisten omaishoitoperheiden tukena, ota rohkeasti yhteyttä.

Tuulikki Hakala
maahanmuuttajatyön vastaava kehittäjä
046 922 3590
etunimi.sukunimi@polli.fi

 

Klikkaa sivu sosiaaliseen mediaan. Kiitos että välität!