Monenlaista vapaaehtoistoimintaa

Vapaaehtoistoiminta muokataan omaishoitoperheiden tarpeiden sekä vapaaehtoisten osaamisen ja mielenkiinnon mukaan. Valitse oma tapasi tai ehdota uutta!

Kahvila-avustaja

Iltakahvila Ruusukuppi tarjoaa kahvia makean tai suolaisen purtavan kera kerran kuussa. Pollin vapaaehtoiset valmistavat tarjottavat sekä huolehtivat tarjoilusta. Materiaalit tulevat Pollista.

Leipoja

Vapaaehtoiset leipovat kotona Pollin pakastimeen varastoa makeista ja suolaisista tarjottavista. Tuotteita käytetään Pollin erilaisissa tilaisuuksissa ja tapaamisissa. Leipoa voi joko kotona tai tulla leipomaan Pollin keittiölle. Polli hankkii leivontatarvikkeet tai maksaa leipomisesta aiheutuneet tarvikekulut vapaaehtoiselle kuitteja vastaan. Leipomiset voivat olla juuri sitä, mitä itse tykkää leipoa. Toiveena on, että tuotteet olisivat vähintään hyla-tuotteita.Ilolla otamme vastaan kotitekoisia tuotteita Pollin tapahtumien maustajiksi!

Älylaiteohjaaja

Ikäihmisten keskuudessa älylaiteohjausta otetaan ilolla vastaan. Älylaiteohjausta annetaan henkilökohtaisesti. Ohjausaikoja tilataan Pollin toimistolta, josta ohjausta kaipaavat asiakkaat ohjataan vapaaehtoiselle. Ohjaus tapahtuu useimmiten omaishoitajan kotona. Pollilla on kymmenen iPad-laitetta, joita omaishoitoperheet saavat lainata.

Puhelinkaveri

Puhelinlangat laulaa -toiminnassa soitetaan soittolistalla oleville omaishoitajille. Puheluajat on sovittu etukäteen ja ovat joka kuukausi samat. Puhelu kestää noin puoli tuntia ja puhelimen saa lainaan Pollista.

Juhlien järjestäjä

Vapaaehtoiset ideoivat ja organisoivat yhdistyksessä järjestettäviä juhlia.

Retkiavustaja

Pollin retket ovat suosituimpia toimintojamme. Vapaaehtoiset ovat mukana retkillä ja avustavat omaishoitajia tarvittaessa.

Tapahtumaohjaaja

Vapaaehtoiset voivat toimia tapahtumissamme vastuuhenkilöinä ja osallistuvat ohjelmaan jäsentemme kanssa.

Vertaisohjaaja

Vapaaehtoiset vertaisohjaajamme ohjaavat erilaisia ryhmätoimintoja oman mielenkiinnon ja osaamisensa mukaan. Polli huolehtii mahdollisista materiaali-  ja aktiviteettikuluista.

Juttuvuoro

Juttuvuoro on Pollin vapaaehtoisista ja omaishoitajista muodostettu toimitus. Tavoitteena saada lisää voimaa ja näkökulmia vahvistamaan omaishoitajien ääntä. Julkaisemme kirjoituksia, runoja, mietelauseita, arvoituksia, kuvia ja videoita kaikissa medioissamme. Olisiko sinusta vaikka bloggaajaksi?

Oma ystävä

Oma ystävä on nimensä mukaisesti ystävä, joka tuo pienen piristysruiskeen ja iloa omaishoitoperheen arkeen. Vapaaehtoiset eivät kuitenkaan tee julkisen ja yksityisen sektorin palveluihin kuuluvia tai niiden kanssa kilpailevia kotihoidollisia tehtäviä, kuten hoidolliset ja lääkinnälliset toimenpiteet, sairaanhoito, kylvetys, siivous, ruuanlaitto, leivonta tai kaupassakäynti. Oma ystävä -toiminnalla halutaan tuoda omaishoitoperheiden arkeen sosiaalisia kontakteja ja vaihtelua sekä mahdollisesti omaishoitajalle, hänen niin halutessaan, pienen hetken omaa aikaa.

Oma ystävä -toiminta on tarkoitettu kaikille, joiden elämää omaisesta tai muusta läheisestä huolehtiminen koskettaa. Toiminnasta tehdään kirjallinen sopimus, johon kirjataan omaishoitoperheen toiveet sekä rajataan tehtävät.

Klikkaa sivu sosiaaliseen mediaan. Kiitos että välität!