Monenlaista vapaaehtoistoimintaa

Vapaaehtoistoiminta muokataan omaishoitoperheiden tarpeiden sekä vapaaehtoisten osaamisen ja mielenkiinnon mukaan. Valitse oma tapasi tai ehdota uutta!

Kahvila-avustaja

Iltakahvila Ruusukuppi tarjoaa kahvia makean tai suolaisen purtavan kera kerran kuussa. Pollin vapaaehtoiset valmistavat tarjottavat sekä huolehtivat tarjoilusta. Materiaalit tulevat Pollista.

Leipoja

Vapaaehtoiset leipovat kotona Pollin pakastimeen varastoa makeista ja suolaisista tarjottavista. Tuotteita käytetään Pollin erilaisissa tilaisuuksissa ja tapaamisissa. Leipominen tapahtuu kotona. Polli hankkii leivontatarvikkeet tai maksaa leipomisesta aiheutuneet tarvikekulut vapaaehtoiselle kuitteja vastaan. Leipomiset voivat olla juuri sitä, mitä itse tykkää leipoa. Toiveena on, että tuotteet olisivat vähintään hyla-tuotteita. Ilolla otamme vastaan kotitekoisia tuotteita Pollin tapahtumien maustajiksi!

Älylaiteohjaaja

Ikäihmisten keskuudessa tarvitaan älylaiteohjausta; puhelin, tabletti, tietokone. Älylaiteohjausta annetaan henkilökohtaisesti, omaishoitajan omalla laitteella ja usein hänen kotona. Myös pienryhmät voisivat olla mahdollisia. Ohjausaikoja välitetään Pollin toimistolta.

Puhelinkaveri

Puhelinlangat laulaa -toiminnassa soitetaan soittolistalla oleville omaishoitajille. Puheluajat on sovittu etukäteen ja ovat joka kuukausi samat. Puhelu kestää noin puoli tuntia. Puhelin on yhdistyksen.

Juhlien / tapahtumien järjestäjä

Vapaaehtoiset ideoivat ja organisoivat yhdistyksessä järjestettäviä juhlia. Erilaisiin suunniteltuihin tapahtumiin tarvitaan myös ohjelman suorittajia muun muassa musiikkia, laulua, runoja. Omaishoitoviikolla tai messuilla tarvitsemme avustajia erilaisiin tehtäviin.

Retkiavustaja

Pollin retket ovat suosituimpia toimintojamme. Vapaaehtoiset ovat mukana retkillä ja avustavat omaishoitajia tarvittaessa.

Tapahtumaohjaaja

Vapaaehtoiset voivat toimia tapahtumissamme vastuuhenkilöinä ja osallistuvat ohjelmaan jäsentemme kanssa.

Vertaisohjaaja

Vapaaehtoiset vertaisohjaajamme ohjaavat erilaisia ryhmätoimintoja oman mielenkiinnon ja osaamisensa mukaan. Polli huolehtii mahdollisista materiaali-  ja aktiviteettikuluista.

Juttuvuoro

Juttuvuoro on Pollin vapaaehtoisista ja omaishoitajista muodostettu toimitus. Tavoitteena saada lisää voimaa ja näkökulmia vahvistamaan omaishoitajien ääntä. Julkaisemme kirjoituksia, runoja, mietelauseita, arvoituksia, kuvia ja videoita kaikissa medioissamme. Olisiko sinusta vaikka bloggaajaksi?

Oma ystävä

Oma ystävä on nimensä mukaisesti ystävä, joka tuo iloa omaishoitoperheen arkeen. Vapaaehtoiset eivät kuitenkaan tee julkisen ja yksityisen sektorin palveluihin kuuluvia tai niiden kanssa kilpailevia kotihoidollisia tehtäviä, kuten hoidolliset ja lääkinnälliset toimenpiteet, sairaanhoito, kylvetys, siivous, ruuanlaitto, leivonta tai kaupassakäynti. Oma ystävä -toiminnalla halutaan tuoda omaishoitoperheiden arkeen sosiaalisia kontakteja ja vaihtelua sekä mahdollisesti omaishoitajalle, hänen niin halutessaan, pienen hetken omaa aikaa.

Oma ystävä -toiminta on tarkoitettu kaikille, joiden elämää omaisesta tai muusta läheisestä huolehtiminen koskettaa. Toiminnasta tehdään kirjallinen sopimus, johon kirjataan omaishoitoperheen toiveet sekä rajataan tehtävät.

Mitä sinä haluaisit tehdä?

Kerro oma vapaaehtoisideasi omaishoitoperheen hyvän mielen lisäämiseksi!
Vapaaehtoisille järjestetään koulutuksia ja yhteisiä tapaamisia säännöllisesti. Näiden ajankohdista sovimme aina yhdessä ja suunnittelemme sisältöjä omaishoitoperheiden toiveista ja tuen tarpeista sekä vapaaehtoisilta tulevien toiveiden ja ideoiden mukaan.

Haluamme vapaaehtoiseksi juuri sinut!

Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ry perehdyttää kaikki vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneet vapaaehtoistyöhön. Vapaaehtoisemme pääsevät toimimaan monipuolisissa tehtävissä omaishoitoperheiden iloksi.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Kysy lisää Soililta  puh. 0400 727 756 / soili.hyvarinen@polli.fi

Klikkaa sivu sosiaaliseen mediaan. Kiitos että välität!