Emme unohda ihmistä

Korona on koetellut meitä kaikkia, niin myös yhdistystämme.

Marja Ruotsalainen
toiminnanjohtaja
Oma-lehti 4/2020

Yhtäkkiä tuntui, että koko pääkaupunkiseutu hiljeni. Kaikki sulkeutui. Ihmiset katosivat. Omaishoitotilanteet eivät kuitenkaan päättyneet ihmeparanemiseen, vaan elämä jatkui eristyksissä.

YHDISTYKSENÄ aloimme saman tien miettiä, miten voisimme toimia korona-aikana.

Keväällä pidimme puhelimitse yhteyttä asiakkaisiin ja lähetimme korttitervehdyksen. Teimme heti koronan alkuvaiheessa kyselyn omaishoitajille. Kerroimme korona-arjesta verkossa ja postitimme ylimääräisen uutiskirjeen kerran viikossa.

ETÄTYÖ tuli osaksi arkipäiväämme, mutta olimme tavattavissa puhelimitse ja sähköpostein.

Syksyllä päätimme käynnistää toimintamme yleisiä koronarajoituksia noudattaen. Meille oli kantautunut toiveita siitä, että ihmiset haluavat tulla ulos ja tavata toisiaan kasvotusten. On ollut tärkeää nähdä taas jäseniämme ja yhteistyökumppaneita.

NYKYISEN hallitusohjelman yksi tavoite on se, että suurin osa ikäihmisistä asuu kotona ja ympärivuorokautisen hoivan rinnalla kehitetään kotihoidon palveluja ja omaishoitoa. On selvää, että kunnissa syntyy nyt palveluvajetta. Omaishoitotilanteet ovat monimuotoisia. Siksi järjestöjen roolia on selkiytettävä entisestään ja yhteistyötä kuntien kanssa täytyy vahvistaa.

Järjestöissä tehtävä työ painottuu ennaltaehkäisyyn ja hyvinvoinnin edistämiseen. Yhdistyksemme ei ole palvelujen tuottaja, mutta olemme merkittävä osa palvelukokonaisuutta. Tekemämme työ lisää omaishoitajien ja hoidettavien hyvinvointia. Matala kynnys tekee meistä saavutettavia.

HUOLI paikallisyhdistyksen tulevaisuudesta on painanut mieltämme Veikkauksen voittovarojen aleneman vuoksi. Syyskuussa oli ilahduttavaa saada valtion budjettiriihestä tieto, että vuodeksi 2021 esitetään täysimääräistä valtion korvausta.

Tähän aikaan vuodesta välitän lämpimät kiitokset omaishoitajille ja yhteistyökumppaneille. Kiitän myös omaa henkilökuntaani. Maailma ei ole entisensä, mutta me emme unohda ihmistä. Kohtaamme ja kuuntelemme teitä aidosti. Kiitos, omaishoitaja!

Klikkaa sivu sosiaaliseen mediaan. Kiitos että välität!