Katri Helenan kirje omaishoitajille – Elä niin kuin sydän sanoo

”Lähetän lämpimät terveiset kaikille omaishoitoperheille. Toivotan sylintäydeltä voimaa ja rakkautta jokaiselle omaisestaan huolehtivalle!” Katri Helena

Teksti: Ari Liimatainen

Katri Helena ei ole ollut enää moneen kymmeneen vuoteen ”pelkkä iskelmälaulaja”. Hän on se ikoninen suomalaisten tunteiden tulkki, joka hiljentää meidät muistoihin ja pohtimaan elämän arvoituksellisuutta – kaipuuta, toivoa, rakkautta.

Taidokas iskelmä puhuttelee siinä missä moni muukin taidemuoto. Sanoitukset antavat valoa pimeään ja uskoa elämään. Tie epävireiseen sydämeen käy usein iskelmän kautta.

Katri Helenan kirje omaishoitajille 1.11.2018

Hyvät omaishoitajat,

arvostan tekemäänne työtä hyvin paljon. Läheisten hoivasta minulla on omakohtaisia kokemuksia, sillä äitini hoiti isää kotona yli 80-vuotiaaksi. Sittemmin olen ollut jo vuosia omasta puolestani vastuussa äidin hyvinvoinnista. Omaishoito kuuluu myös ystäväperheeni elämään.

Äitini on fiksu nainen ja sanoi kymmenisen vuotta sitten, että ”minä muutan siun lähelle”. Olin päätöksestä hyvin iloinen, sillä elämässäni äiti on tehnyt eniten asioita hyväkseni, ja katson, että on minun vuoroni.

Nyt äitini asuu palvelutalossa, mutta rakkaus ja välittäminen säilyy. Toki läheisestä huolehtimiseen ottaa välillä myös koville. Elämässä on tehtävä vaikeitakin ratkaisuja ja jatkuva huolenpito on henkisesti raskasta. Onneksi meidän perheessä on sellainen heimomeininki, ettei kenenkään tarvitse kantaa taakkaansa yksin.

Ajattelen, että elämä iloineen ja suruineen pitäisi voida elää niin kuin sydän sanoo. Tämä on sitä oikeaa elämää, johon minä saan voimaa paitsi musiikista ja työstä myös perheestä ja läheisistä ihmisistä.

Olen onnellinen ja kiitollinen siitä, että voin palvella yleisöäni laulamalla. Olen esiintynyt myös omaishoitajille ja saanut runsaasti palautetta musiikin voimauttavasta vaikutuksesta. Iloitsen siitä, kuinka ihmisten oma mieli alkaa tehdä töitä laulujeni ansiosta.

Lähetän lämpimät terveiset kaikille omaishoitoperheille. Toivotan sylintäydeltä voimaa ja rakkautta jokaiselle omaisestaan huolehtivalle!

Katri Helena

Katri Helenan kappaleita voi kuunnella Oma-lehden soittolistalta ilmaisella Spotify Free tai maksullisella Spotify Premium -palvelulla. Kuuntelu vaatii käyttäjäksi rekisteröitymisen.

Pääkaupunkiseudun omaishoitajien Oma-jäsenlehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Liity jäseneksi tai kannatusjäseneksi. Saat painetun lehden neljä kertaa vuodessa postitse.

Lue myös: Maailman tärkein työpaikka

Klikkaa sivu sosiaaliseen mediaan. Kiitos että välität!