Helsinki-info yli 65-vuotiaiden omaishoitajille 4.3.2021

Helsingin kaupunki järjesti ensimmäisen Teams-välitteisen informaatiotilaisuuden omaishoitajille ja hoidettaville.

Palvelualuejohtaja Maarit Rautio kertoi osuudessaan Helsingin pahenevasta koronatilanteesta. Tartuntaluvut ovat nousussa ja variantit ovat levinneet maassamme.

Omaishoitajilla, joilla on omaishoidon tuen päätös, saavat rokotuksen samaan aikaan ikääntyneen kanssa. Rokotusvuorossa olevien ikäluokittelut eivät koske omaishoitajia, eli esimerkiksi 50-vuotias omaishoitaja saa rokotuksen samaan aikaan kuin 80-vuotias ikääntynyt.

Omaishoitajan ei tarvitse esittää todistusta siitä, että on omaishoitaja saadakseen koronarokotuksen. Rokotustilanteessa varmistetaan muutoin, että rokotettava henkilö on omaishoitaja.

Lisäksi kaupungissa on menossa uuden asiakastietojärjestelmän käyttöönotto. Helsingin kaupunki siirtyy Apottiin ja Maisaan. Asiakastietojärjestelmän muutos vaikuttaa paljon työntekijöiden työn tekemiseen. Uusi järjestelmä vie työntekijöiden aikaa ja heijastuu tilapäisesti omaishoitajien kanssa tehtävään työhön. Uuden järjestelmän olisi tarkoitus käynnistyä 24.2.2021.

Apotti tuo tullessaan MAISA-järjestelmän, jonka avulla voi hoitaa omia sosiaali- ja terveysasioita missä ja milloin vain: älypuhelimessa ja www.maisa.fi -portaalin kautta.

Maisassa hoidettavat palvelut ovat:

  • Sähköinen ajanvaraus
  • Hoidontarpeen arviointi
  • Sähköinen viestinvaihto asiakkaan ja ammattilaisten välillä
  • Sosiaalipalveluiden hakemukset
  • Etävastaanotot
  • Omaseurantalomakkeet ja kyselyt
  • Omaseuranta-näkymät kokoavat asiakkaalle diagnoosin kannalta olennaiset asiat
  • Toisen henkilön puolesta asiointi

Infossa esiteltiin Omaishoidon toimintakeskusten ja Seniori-infon toiminta.

Lisäksi tilaisuuteen oli ennalta lähetetty viisi kysymystä koskien omaishoitoa.

Kysymys: Voitaisiinko koostaa tietopaketti, jossa olisi selvitetty ilman kapulakieltä, kuka vastaa mistäkin omaishoitoasiasta ja mitkä ovat etuuksien selkeät kriteerit?

Vastaus: Hyvä idea! Tällaista on kaivattu ja se luvataan tehdä syksymmällä. Omaishoitajia halutaan mukaan toteutukseen, jotta tietopakettiin saadaan oikeat asiat ja vältetään kapulakieli.

Tilaisuuden lopussa esiteltiin lyhyesti uusi Liikuntaluurin toiminta.

Liikuntaluurin puhelinnumero 09-310 32623, ma – pe klo 9 – 15

”Liikuntaluurin myötä kaupunkilaiset voivat löytää entistä paremmin liikuntapalveluiden pariin ja lähteä myös omatoimisesti liikkeelle. Olipa kyseessä sitten ohjattuun liikuntaan liittyvät kysymykset, liikkumisen aloittamiseen ja itselle sopivan liikuntamuodon löytämiseen liittyvät haasteet, liikuntasuositukset, tai kaupungin sisä- ja ulkoliikuntamahdollisuuksin liittyvät kysymykset, Liikuntaluuri tarjoaa mahdollisuuden jutella liikunta-alan asiantuntijan kanssa ja saada vinkkejä liikkumisen lisäämiseen arjessa.

Klikkaa sivu sosiaaliseen mediaan. Kiitos että välität!