Omaishoitajille tuetut lomat vuodelle 2024

Maaseudun Terveys ja Lomahuolto ry:n ja Omaishoitajaliiton yhteistyössä toteutetut tuetut lomat omaishoitajille ja hoidettaville ovat haettavissa.

Tuettuja lomia omaishoitajille voi hakea osoitteessa Omaishoitajaliitto ry – Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto (mtlh.fi)

Lomia aikuisille omaishoitajille ja hoidettaville yhdessä sekä omaishoitajille ilman hoidettavaa omaista.

Tuetun täysihoitoloman omavastuuosuus on aikuisilta 125 €. Majoituksenne järjestetään jaetuissa kahden hengen huoneissa. Lomakohteessa on huomioitu esteettömyys ja lomalaisten toimintakyky. Lomalle osallistuu noin 20 aikuista. Useimmilla lomilla on mukana vapaaehtoinen vertaisohjaaja tai Lomaluotsi.

Onko lapsiperheessänne omaishoitotilanne? Tutustu perheiden vertaislomiin.

Omaishoitajan ja hoidettavan loma

Loma on tarkoitettu aikuisille omaishoitajalle ja hoidettavalle yhdessä. Omaishoitajan ja hoidettavan lomalla voitte virkistyä ja levätä. Lisäksi voitte osallistua hyvinvointia tukevaan ohjelmaan oman toimintakyvyn ja jaksamisen mukaan yhdessä lomaryhmän kanssa. Toisilta samankaltaisessa elämäntilanteessa olevilta voitte saada vertaistukea, vinkkejä ja erilaisia näkökulmia oman elämän ja arjen tueksi. Lomalla on osittain erillistä ohjelmaa omaishoitajalle. Päävastuu hoidettavasta omaisesta on omaishoitajalla. Lomakohteesta on saatavilla vähäistä yleisavustamista. Lisätietoa lomakohteen apuvälineistä ja esteettömyydestä saat lomakohteesta.

Loman sisältö omaishoitajan ja hoidettavan lomilla:

  • Luentoja ja ohjattuja ryhmäkeskusteluja
  • Ohjattua liikuntaa ja muuta harrastetoimintaa
  • Omaa ohjelmaa hoidettaville omaisille
  • Hemmotteluhoito

Vertaisloma aikuisille: Omaishoitajien loma

Loma on tarkoitettu omaishoitajille ilman hoidettavaa omaista. Lomalla voit virkistyä ja levätä. Lisäksi voit osallistua hyvinvointia tukevaan ohjelmaan oman toimintakyvyn ja jaksamisen mukaan yhdessä lomaryhmän kanssa. Toisilta samankaltaisessa elämäntilanteessa olevilta voit saada vertaistukea, vinkkejä ja erilaisia näkökulmia oman elämän ja arjen tueksi.

Loman sisältö omaishoitajien vertaislomalla:

  • Luentoja ja ohjattuja ryhmäkeskusteluja
  • Ohjattua liikuntaa ja muuta harrastetoimintaa
  • Yhteisillanvietto
Klikkaa sivu sosiaaliseen mediaan. Kiitos että välität!