omaisneuvo.fi -sivusto aukeaa 31.1.2022!

omaisneuvo.fi-sivusto tarjoaa perustietoa omaishoidosta helposti eri kielillä. Suunnittelussa on huomioitu erityisesti sivuston käytettävyys mobiililaitteella.

Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ry:n Omaisneuvo-toiminta tukee vieraskielisiä omaishoitoperheitä Helsingissä ja Vantaalla. Omaishoitajien tarvitsema tieto on välillä vaikeasti löydettävinä palasina digimaailmassa. Siksi halusimme osaltamme edes hieman helpottaa omaishoitoperheiden tiedon hakua kehittämällä sovelluksen, josta löytyy perustietoa omaishoidosta eri kielillä, myös videoina. Sivustolta pääsee myös muun muassa Helsingin ja Vantaan omaishoidon tuen viranomaisten sivuille sekä Omaishoitajaliiton sivulle, josta voi etsiä valtakunnallisesti oman paikallisyhdistyksen yhteystiedot.

Omaisneuvon asiakaskunta surfailee netissä useimmiten älypuhelimen avulla. Sen vuoksi omaisneuvo.fi -sivustoa lähdettiin muotoilemaan erityisesti mobiililaitteella helppokäyttöiseksi. Sivustoa voi käyttää myös tietokoneella.

omaisneuvo.fi-sivusto on edelleen kehitystyön alla, esimerkiksi videomateriaalia tullaan lisäämään sivustolle niiden valmistumistahtiin. Videoklippejä ei löydy ainakaan toistaiseksi kaikilla sivuston kielillä. Omankielisen videon puuttuessa sen korvaa suomenkielinen videoversio. Otamme mielellämme vastaan palautetta sivustosta ja pyydämme anteeksi vielä työn alla olevia kohtia.

omaisneuvo.fi-sivustolta löytyvät keskustelupalstat omaishoitajille kuudella eri kielellä. Palstalle pääsy ei vaadi kirjautumista, vain nimimerkin antamisen. Kullakin palstalla on moderaattori, joka seuraa palstalla käytävää keskustelua pari kertaa viikossa ja poimii silloin vastattavaksi myös mahdolliset palstalla esitetyt kysymykset. Hän myös poistaa mahdolliset epäasialliset viestit ja kommentoi tarvittaessa keskusteluja.

omaisneuvo.fi-sivuston suunnittelu aloitettiin prototyyppien kehittelyllä Haaga-Helian opiskelijoiden kanssa. Lopullisen version työstivät Metropolian opiskelijat. Haluamme esittää lämpimän kiitoksen kaikille prosessiin osallistuneille opiskelijoille ja opettajille. Yhteistyö oli nopeaa ja sujuvaa. Opiskelijat saivat käytännön harjoitusta siitä, mitä tulee huomioida helppokäyttöisten ja monikielisten sivujen teossa. Opiskelijat testasivat sivuston toimivuutta omaishoitajaryhmässämme ja kokivat loppukäyttäjien kohtaamisen kasvokkain arvokkaana asiana. Sydämelliset kiitokset myös testiryhmäläisille!

Omaishoito on joukkuelaji!
omaisneuvo.fi -sivusto toivottavasti auttaa omaishoitajia heidän alkuvaiheessa tarvitsemansa tiedon ja tuen äärelle.

Tervetuloa tutustumaan😊!

Ruusut, risut ja kehitysideat vastaanottavat:
Omaisneuvo-toiminta

Farzaneh Hatami
farzaneh.hatamilandi@polli.fi

Tuulikki Hakala
tuulikki.hakala@polli.fi

omaisneuvo.fi-sivusto
Sivuston kielet ovat:
arabia, englanti, kiina, kurdi, persia, somali, suomi ja venäjä
(videoita ei saatavilla kaikilla kielillä)

Keskustelupalstojen kielet ovat:
arabia, kurdi, persia, somali, suomi ja venäjä

 

 

 

Klikkaa sivu sosiaaliseen mediaan. Kiitos että välität!