Toiveet ja tosielämä eivät aina kulje käsi kädessä

Yhdeksän uutta omaishoidon kokemusasiantuntijaa valmistui 22.4.2021.

Onnittelumme vastavalmistuneille!

Kahdeksan kuukautta kestävän kokemusasiantuntijakoulutuksen aikana on opiskelija työstänyt oman omaishoitokokemuksensa asiantuntijuudeksi.

Etänä pidetyissä valmistujaisjuhlissa omaishoidon kokemusasiantuntijat esittelivät kokemuksistaan koostuvan alla olevan videon.

Koulutuksesta valmistuneet omaishoidon kokemusasiantuntijat voivat toimia vertaisohjaajina, kouluttajina, kehittäjinä sekä tukihenkilöinä. Omaishoidon kokemusasiantuntijat toimivat usein yhteistyössä ammattilaisten kanssa erilaisissa tehtävissä, kuten mm. oppilaitoksissa kertomassa oman tarinansa.

Omaisen polku kokemusasiantuntijaksi

Kokemusasiantuntijapolku ei ole ainoastaan matka koulutetuksi kokemusasiantuntijaksi, vaan polku omaisena kasvamiseen ja eheytymiseen. Polkua kulkiessaan omainen oppii löytämään ja huomioimaan niitä keinoja, jotka pitävät omaa hyvinvointia ja jaksamista yllä. Kokemusasiantuntijapolun myötä suhde sairastuneen kanssa on parantunut, kun oma ymmärrys tilanteesta on kasvanut. Kun omainen pääsee polun päähän, hän ei enää elä sairastuneen maailmassa, vaan on oppinut oman tapansa elää sairastuneen rinnalla.

Tämänvuotinen koulutus järjestettiin yhdessä Kolmipyöräisen ja Omaisneuvon kanssa.

Tiedustele omaishoidon kokemusasiantuntijaa
puhumaan työntekijöiden palaveriin tai koulutuspäivään.

Tilaa kokemusasiantuntija tästä

Kokemusasiantuntijoiden välitys: Lea Lindqvist, 040 544 0311, etunimi.sukunimi@polli.fi

Klikkaa sivu sosiaaliseen mediaan. Kiitos että välität!