Tunnetko VR:n ilmaisen avustuspalvelun?

Vammaiset ja liikuntarajoitteiset asiakkaat voivat tarvittaessa saada maksutonta apua kaikilla VR-palveluasemilla sekä useilla sellaisilla asemilla, joilla  ei ole lipunmyyntiä. Avustamisvarauksen voi tehdä viimeistään 36 tuntia ennen matkan alkua.

Avustuspalvelun voi varata VR-asiakastuesta, puh. 0800 166 888 (numero on maksuton, avoinna klo 5–22) tai VR-asemien lipunmyynnistä.

Sovitussa avustuspisteessä tulee olla paikalla viimeistään 20 minuuttia ennen junan lähtöä.

Ilmainen saattajalippu

Näkövammaisen tai pyörätuolissa istuvan liikuntavammaisen matkustajan saattajalla on oikeus maksuttomaan matkaan kauko- ja lähiliikenteessä, myös yöjunien makuupaikalla. Saattajan maksuton lippu hankitaan verkkokaupasta, aseman lipunmyynnistä, puhelimitse VR-asiakaspalvelun kautta tai junan konduktööriltä samalla kuin saatettavan vammaismatkustajan lippu.

Lähiliikenteen ramppipalvelu

Pyörätuoliasiakas voi tilata avustuspalvelun Z- ja R- junien pysähtymisasemille aikaisintaan 36 tuntia tai viimeistään 2 tuntia ennen matkaa. Avustus tilataan maksuttomasta puhelinnumerosta 0800 166 888 tai sähköpostin välityksellä osoitteesta ramppipalvelu@vr.fi. Palvelu on käytössä ma–su klo 5–22.

Suosituksia esteettömän matkan turvaamiseksi

  1. Varmista etukäteen vammaispalveluiden saatavuus suunnittelemallasi yhteysvälillä.
  2. Jos tarvitset pyörätuolipaikan, varaa se mahdollisimman hyvissä ajoin, sillä vammaispaikkoja on junavuoroissa rajallinen määrä.
  3. Jos haluat tiedustella asemien avustuspalvelua, ota yhteyttä VR Asiakaspalveluun viimeistään 36 tuntia ennen matkan alkua. Avustuspalvelut
  4. Ole realisti oman avuntarpeesi suhteen erityisesti, mikäli et pysty kävelemään tai nousemaan junaan tai junasta omin avuin.
  5. Varmista oma saattoapu, mikäli haluat käyttää junavuoroja, joissa ei ole vammaispalveluita. Tarkista oikeus maksuttomaan saattajaan.

Lisätietoa: VR-vammaispalvelut

Klikkaa sivu sosiaaliseen mediaan. Kiitos että välität!