Uusi vammaisneuvonnan puhelinpalvelu

Helsingin kaupungin vammaisten sosiaalityö on 2.2. avannut uuden vammaisneuvonnan palvelun.

Vammaisneuvonnasta saa neuvoa ja ohjausta vammaisten palveluihin ja niiden hakemiseen liittyen. Vammaisneuvonta on tarkoitettu ensisijaisesti sellaisille henkilöille, joilla ei ole vielä omaa työntekijää vammaisten sosiaalityössä sekä omaisille ja yhteistyökumppaneille. Yleiseen neuvontaan liittyen vammaisneuvonta palvelee myös jo asiakkuudessa olevia.

Vammaisneuvonnan perustamisesta on tehty keväällä 2020 valtuustoaloite, jota myös vammaisneuvosto on kannattanut. Vammaisneuvonnalla pyritään vastaamaan aloitteessakin esiin tuotuun palvelun tarpeeseen ja parantamaan vammaisten palveluihin liittyvää ohjausta ja neuvontaa sekä palveluihin ohjautumista.

Vammaisneuvonta käynnistyy puhelinneuvontana ja se palvelee ma–to klo 9–11 sekä to klo 12–14 puh. 09 310 32889. Muina aikoina voi jättää soittopyynnön.

Vammaisneuvontaan voi olla yhteydessä myös sähköpostilla osoitteeseen sote.vammaisneuvonta@hel.fi. Tulevaisuudessa vammaisneuvonnan aukioloaikoja sekä monikanavaisuutta tullaan lisäämään.

Uusi vammaisneuvonnan puhelinpalvelu on kehitetty vammaisten sosiaalityön toimistosihteerien palvelunumeron rinnalle. Toimistosihteerien palvelunumero palvelee edelleen ma–pe klo 8.15–16 puh. 09 310 23100. Toimistosihteerien palvelunumeroon voi olla yhteydessä kuljetuspalvelun matkakortteihin, kuljetusprofiiliin ja palveluseteleihin liittyvissä asioissa.

 

Klikkaa sivu sosiaaliseen mediaan. Kiitos että välität!