Valtakunnallinen omaishoitajien viikko 22.–29.11.2020

Valtakunnallinen omaishoitajien viikko on vuosittain järjestettävä teemaviikko, jolla halutaan nostaa esiin omaishoitoasioita. Viikko järjestetään valtakunnallisena jo 17. kerran.

Viikon tavoitteena on, että omaishoitajien valtakunnallinen viikko on sellainen, jossa käydään avointa keskustelua omaishoitajan ja yhteiskunnan välillä siitä, mitä omaishoito ja omaishoitajan työ on. Voisiko tätä viikkoa kutsua kehitys-, tavoite- tai tuloskeskusteluksi?

Työelämässä hyvä työntekijä määritellään luotettavaksi, asetettuihin tavoitteisiin sitoutuneeksi, osaajaksi, aloitteelliseksi, itselliseksi ja sosiaaliseksi. Olisiko tämä sopiva määritelmä myös omaishoitajasta?

Omaishoitaja levittää hyvää tahtoa ja turvallisuutta hoidettavalleen. Näkee, mitkä asiat ovat perheessä tärkeitä. Keskittyy työhönsä ja välittää työstään. Osaa tehtävänsä, mutta kertoo tarvittaessa, mikä tehtävä tuntuu pelottavalta. Haluaa kehittyä tehtävässään ja hänellä on hyvä itsetuntemus. Omaishoitaja ratkoo ongelmia ­­­­- ei luo niitä. Osaa kääntää negatiivisen positiiviseksi. Uskaltaa puolustaa mielipiteitään ja olla kriittinen. Ei pelkää kertoa vaikeista asioista ja osaa sanoa ”ei”. Säilyttäen kuitenkin empaattisuuden ja on avoin sekä yhteistyöhaluinen.

Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ry:n valtakunnallinen viikko ja näkyvyys jää väistämättä koronan vuoksi suppeammaksi kuin aiempina vuosina. Villasukat ovat yhteinen, lämpöinen viestimme omaishoitoperheille jaettavaksi. Villasukkia on meille kutoneet yhdistyksemme jäsenet ja omaishoitajat. Olemme saaneet kiitettävästi lahjoituksia toimistollemme ja jaamme ne Myllypuron ruuanjakelupisteen kautta vähävaraisille omaishoitajille. Otamme niitä mukaan myös Mall of Triplan Fokukseen, Töölön srk:n monitoimitiloihin, jossa teemme omaishoitajuutta näkyväksi tiistaina 24.11.2020 klo 12–16.

Omaishoitajaa tulisi muistaa joka päivä ja joka viikko vuodessa.

Kiitos omaishoitajalle ja hyvää valtakunnallista viikkoa.

 

Klikkaa sivu sosiaaliseen mediaan. Kiitos että välität!