Villasukka on hyvän tahdon ja ilon tuottamisen väline!

Tänä jouluna omaishoitajien neulomat villasukat lämmittävät monia varpaita Helsingissä.

Yhdistyksemme aloitti syksyllä kampanjan haastamalla omaishoitajia neulomaan villasukkia vähävaraisille omaishoitoperheille. Saatavat sukat jaettaisiin heille kohdennetusti Myllypuron ruoanjakelupisteen kautta.

Jo alkusyksystä tulivat ensimmäiset sukat ja tahti sen kuin kiihtyi loppuvuotta kohti. Marraskuun alkupuolelle sovitulla toimitusviikolla alkoivat ahkerat neulojat tuoda toimistollemme lisää toinen toistaan ihanampia villasukkia. Kaikista sukista huokui välittämisen ajatus. Kutojat olivat selvästi miettineet, tuleeko sukka miehelle vai naiselle, neulotaanko lyhyttä tai pitkää vartta, millaiset ovat varsien väriraidat, siihen hienot perinteiset kantapääkavennukset ja osassa vielä tarkka kokomerkintä.

Saimme villasukkia yli 100 paria! Paljon enemmän kuin uskalsimme toivoa, ja mikä parasta, antaessamme ne ruokajakelupisteeseen, tuli iloinen vastaanotto: ”Nyt niitä riittää kaikille omaishoitajille, jotka tiedämme!” Jokaiseen sukkapariin laitoimme mukaan kortin ja toivotukset vastaanottajalle.

Tämä on parhaimmillaan sitä, mitä yhdistyksenä olemme peräänkuuluttaneet teemalla: Omaishoito on joukkuelaji. Eino Leinon Hymyilevää Apolloa mukaillen ”yksi jos murtuis, muut tukena ois”, tulipa se tuki sitten villasukkien välityksellä, vertaistukena – empatiana toiselta omaishoitajalta toiselle.

Kiitos neulojat, teitte monta omaishoitajaa onnelliseksi! Saajat varmasti ovat iloisia niin lämpimistä varpaista kuin siitä ajatuksesta, että joku neuloi nämä juuri minulle!

Villasukkakampanjaa jatketaan ensi vuonna ja tarkempia ohjeita saatte tulevissa Oma-lehdissä.

Klikkaa sivu sosiaaliseen mediaan. Kiitos että välität!