Hannu Koivula Omaishoitajaliiton hallitukseen

Kuopiossa 11.10.2018 pidetty Omaishoitajaliiton syyskokous valitsi Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n kokemusasiantuntijan Hannu Koivulan liiton hallitukseen.

Teksti: Ari Liimatainen

Hannu Koivula aloittaa hallitustyön motivoituneena. Hän toivoo, että Omaishoitajaliitto tukee paikallisjärjestöjä ja toimii vuorovaikutuksessa paikallisjärjestöjen kanssa.

– Omaishoidon kokemusasiantuntijakoulutus on antanut itseluottamusta ja taustatukea. Koulutuksessa opin hiomaan oman tarinani omaishoitajana ja sain monipuolisen läpileikkauksen omaishoitajuuden moninaisuudesta.

Hannu Koivula arvostaa omaishoitoa hoitomuotona.

– Hoidettava saa parasta hoitoa omassa kodissaan. Hän voi nauttia turvallisuudentunteesta, läheisen rakkaudesta ja ihmisarvoisesta elämästä.

Sari Raassina Omaishoitajaliiton puheenjohtajaksi

Syyskokous valitsi liiton uudeksi puheenjohtajaksi kansanedustaja Sari Raassinan (kok.) Kuopiosta. Hän on koulutukseltaan syöpätautien ja sädehoidon erikoislääkäri.

Syyskokouksen kannanotossa Omaishoitajaliitto ilmaisi huolensa omaishoitajien yhdenvertaisuuden toteutumisesta ja useissa kunnissa tehtävistä heikennyksistä omaishoitajien tukeen.

Kokoomus on esittänyt selvitettäväksi, olisiko hoitovapaan rinnalle mahdollista luoda hoivavapaa, joka parantaisi työikäisten mahdollisuuksia auttaa vanhempiaan tarvittaessa. Sari Raassina tukee ajatusta uudesta hoivavapaasta.

Klikkaa sivu sosiaaliseen mediaan. Kiitos että välität!