Helsinki ei ole poistamassa vapaapäivien omavastuumaksua

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta jätti tiistai-iltana pöydälle talousarvioaloitteen omaishoidon tuen vapaapäivien omavastuumaksujen poistamiseksi.

Teksti: Ari Liimatainen

Kaupunginkanslia on pyytänyt sosiaali- ja terveyslautakunnalta lausuntoa kaupunginhallitukselle valtuutettu Mari Rantasen (ps.) ja viiden muun valtuutetun talousarvioaloitteesta omaishoidon tuen vapaapäivien omavastuumaksujen poistamiseksi.

Lausuntoehdotuksessa todetaan, että omavastuuosuuden poistosta koituisi kaupungille noin 1,05 miljoonan euron tulomenetys vuosittain.

Ehdotuksen sisältämää tulomenetystä ei ole sisällytetty talousarvioehdotukseen, eikä sosiaali- ja terveyslautakunta kannata yleistä omaishoidon tuen vapaapäivien maksuttomuutta.

Lautakunta muistuttaa, että perhe voi aina hakea maksun alennusta tai maksun perimättä jättämistä, mikäli omavastuuosuuden maksaminen vaarantaa taloudellisen tilanteen tai omaishoidon jatkumisen.

Lautakunta jatkaa sosiaali- ja terveystoimen talousarvioehdotuksen ja talousarvioaloitteiden käsittelyä tiistaina 22. syyskuuta.

Klikkaa sivu sosiaaliseen mediaan. Kiitos että välität!