Kirjasto on runsaudensarvi omaishoitajalle

Tiesitkö, että voit lukea yli 30 kotimaista aikakauslehteä ilmaiseksi verkossa?

Teksti: Ari Liimatainen

Kirjasto on omaishoitajalle ehtymätön runsaudensarvi. Se tarjoaa sähköisiä kirjoja, äänikirjoja, lehtiä, musiikkia ja kursseja verkossa maksutta, joka päivä.

Sekä Helsingissä että Vantaalla kotiin saa myös perinteisiä kirjaston palveluja. Kotikirjasto tuo painetut kirjat ja kaikki muut lainattavat aineistot ilmaiseksi kotiovelle.

Kotimaisia aikakauslehtiä verkossa

Helmet-kirjasto tarjoaa yli 30 aikakauslehteä luettavaksi verkossa. Mukana on yleisaikakauslehtiä, naistenlehtiä, harrastuslehtiä ja erikoislehtiä. Kiinnostaisiko esimerkiksi Anna, Kotiliesi tai Tekniikan Maailma?

Palveluun kirjaudutaan Helmet-kirjastokortilla ja nelinumeroisella PIN-koodilla. Kortin ja koodin saa kirjastosta, mikäli niitä ei vielä ole. PIN-koodi on sama, jota käytetään muun muassa lainausautomaateissa.

Samaa lehteä voi lukea yhtä aikaa vain 1–5 käyttäjää, joten jos lehti ei ole heti saatavana, kannattaa yrittää hetken kuluttua uudestaan.

Lehtiä voi lukea osoitteessa https://helmet.emagz.fi

Kotikirjasto tuo kirjat kotiin

Kotikirjasto-palvelu on tarkoitettu helsinkiläisille ja vantaalaisille, jotka eivät korkean iän, sairauden tai vamman takia voi itse asioida kirjastossa.

Käytössä on koko kirjasto: kirjat, äänikirjat, isotekstiset ja selkokirjat, lehdet, elokuvat, esineet ja musiikkiaineistot.

Kirjaston henkilökunta kerää haluamasi aineistot, ja saat ne kotiovelle sovitun aikataulun mukaan. Samalla noudetaan palautettavat aineistot. Tämäkin palvelu on maksutonta.

Helsingin kotikirjasto palvelee arkisin klo 12–15, (09) 3108 5214, kotikirjasto@hel.fi

Vantaan kotikirjasto toimii yhteistyössä SPR:n vapaaehtoisten kanssa, puh. 043 825 0068 ma-pe klo 9-16.

Lue lisää kirjaston monipuolisista palveluista: https://www.helmet.fi

Klikkaa sivu sosiaaliseen mediaan. Kiitos että välität!