Kokemuksellasi on merkitystä – Kouluttaudu kokemusasiantuntijaksi

Hae mukaan Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ry:n koulutukseen. Katso video!

Teksti: Lea Lindqvist

Omaishoidon kokemusasiantuntijakoulutus (OKA®-koulutus) antaa valmiuksia toimia erilaisissa kokemusasiantuntijan tehtävissä. Näitä voivat olla esimerkiksi yhteistyö sote-ammattilaisten ja päättäjien kanssa, ryhmäohjaajana toimiminen, tukihenkilönä oleminen, luennointi opiskelijoille tai ammattilaisille, haastatteluiden antaminen ja niin edelleen.

Videolla omaishoidon kokemusasiantuntija Heidi-Maija Salosen kertoo, miksi hän lähti mukaan ja mitä hyötyä koulutuksesta on ollut.

Kokemusasiantuntijana toimiminen ei edellytä virallista omaishoitajuutta tai omaishoitosopimusta. Kokemusasaiantuntija voi itse vaikuttaa siihen, millaisiin tehtäviin tarttuu. Samalla koulutuksesta saa tukea ja vahvistusta omaan rooliin omaishoitajana.

Koulutus kestää kahdeksan kuukautta. Koulutustapaamisen pituus on kolme tuntia, ja tapaamisia on joka toinen viikko. Koulutus on ilmainen.

Maahanmuuttajataustaiset mukaan

Seuraava kokemusasiantuntijakoulutus järjestetään yhdessä Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ry:n Omaisneuvo-toiminnan kanssa. Kannustamme maahanmuuttajataustaisia omaistaan hoitavia hakemaan rohkeasti mukaan. Koulutuksessa riittää suullinen suomen kielen taito eli ei tarvitse osata kirjoittaa virheetöntä suomea.

Seuraava koulutus on tarkoitus aloittaa 23.9.2020, mikäli koronatilanne sen sallii. Haku koulutukseen alkaa elokuun alussa. Heinäkuun loppupuolella tiedotamme hausta lisää. Vallitsevasta tilanteesta johtuen emme pysty järjestämään aiemmin ilmoittamaamme erillistä infotilaisuutta 2.6.2020.

Lisätietoja OKA®-koulutuksesta, omaishoidon koulutetuista kokemusasiantuntijoista sekä kokemusasiantuntijatoiminnasta antaa Lea Lindqvist, puh. 040 544 0311, lea.lindqvist@polli.fi

Klikkaa sivu sosiaaliseen mediaan. Kiitos että välität!