Kuusi omaishoitajaa palkittiin valtakunnallisessa äitienpäiväjuhlassa

Vantaalainen Maire Kärkkäinen toimii puolisonsa omaishoitajana.

Teksti: Ari Liimatainen
Kuvat: MLL / Samuli Miettinen

Kolmekymmentäviisi kasvattajana ansioitunutta äitiä sai sunnuntaina Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö antoi tunnustuksen äideille, jotka ovat luoneet ympärilleen kannustavan ja turvallisen kasvuilmapiirin. Heitä yhdistää vahva yhteiskunnallinen aktiivisuus sekä vapaaehtoistyö lasten ja nuorten parissa.

Palkitut edustavat vanhemmuuden monimuotoisuutta laajasti. Joukossa on suurperheiden äitejä, yksinhuoltajia, sijais-, adoptio- ja tukivanhempia sekä erityislasten äitejä.

Mukana on kuusi omaishoitajaa. Osa hoitaa edelleen omaa puolisoaan. Jotkut ovat huolehtineet omaishoitajana omasta lapsesta tai muusta läheisestä, kuten tädistä tai anopista.

Biologisten lastensa lisäksi palkitut äidit ovat osallistuneet lastenlasten, lastenlastenlasten ja sijaislasten kasvattamiseen. Järjestöjen, yhdistysten ja yhteiskunnallisen aktiivisuutensa kautta he ovat tukeneet monen lapsen ja nuoren elämää.

Aikaa perheelle

Yksi valtakunnallisessa äitienpäiväjuhlassa palkituista äideistä on vantaalainen Maire Kärkkäinen, joka toimii myös puolisonsa omaishoitajana.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö palkitsi vantaalaisen Maire Kärkkäisen mitalilla. Kuva: MLL / Samuli Miettinen

Maire Kärkkäinen syntyi 1943 Nurmeksessa. Hän avioitui vuonna 1968, sai kaksi lasta ja adoptoi myöhemmin yhden lapsenlapsistaan. Kotiäitivuosien jälkeen Kärkkäinen kouluttautui merkonomiksi, ja hän on työskennellyt toimistotyöntekijänä muun muassa Kelassa ja kulttuurikeskus Caisassa.

Maire Kärkkäinen on esimerkillään välittänyt ahkeruuden ja toisista huolehtimisen mallia. Työstä ja harrastuksista – kuten liikunnasta ja käsitöistä – huolimatta hänellä on riittänyt aikaa perheelle ja hän on kannustanut lapsia heidän omien kiinnostustensa mukaisiin harrastuksiin.

Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ry onnittelee Maire Kärkkäistä.

Klikkaa sivu sosiaaliseen mediaan. Kiitos että välität!