Voimaa ja virkistystä työikäisille

Syksy tarjoaa uutta tietoa ja mielenvirkistystä työikäisille omaishoitajille.

Teksti: Ari Liimatainen

Omaistoiminnan kehittäjä Soili Hyvärinen kertoo jo innoissaan makupaloja syksyn toiminnasta.

– Mukaan ovat tervetulleita kaikki työikäiset omaishoitajat. Virallista omaishoitajuutta tai omaishoitosopimusta ei edellytetä.

Terveyttä ja voimaa ruoasta

Arjessa ei aina ehdi miettiä, mitä kannattaa syödä. Omaa jaksamista voi kuitenkin tukea pienillä muutoksilla. Terveydenhoitaja Eija Kähkönen valottaa työikäisille omaishoitajille, kuinka ruoasta saa terveyttä ja voimaa.

Ensimmäinen tapaaminen on 18. syyskuuta klo 17–19 Pääkaupunkiseudun omaishoitajien uusissa toimitiloissa, Ratamestarinkatu 7. Seuraavat tapaamiset ovat 26. syyskuuta ja 2. lokakuuta. Kurssille on ennakkoilmoittautuminen.

Nopeaa ja herkullista arkiruokaa

Uudenmaan Marttojen ruokakurssilla valmistetaan nopeaa ja edullista arkiruokaa. Värikkäitä ja maukkaita ruokia maistellaan päivän päätteeksi yhteisessä ruokapöydässä.

Kurssi tarjoaa uusia ideoita myös erityisruokavalioihin. Eineksiäkin voi sovittaa osaksi monipuolista ja terveellistä ruokavaliota.

Kurssin ohjaa 19. lokakuuta Uudenmaan Marttojen keittiössä (Lapinlahdenkatu 3, Helsinki) kotitalouden asiantuntija Katri Pellikka. Ennakkoilmoittautuminen, omavastuu 20 euroa.

Virkistävää vesivoimistelua

Työikäisillä helsinkiläisillä naisomaishoitajilla on mahdollisuus vertyä ja virkistäytyä ohjatussa vesivoimistelussa. Maksuttomat tapaamiset sisältävät 45 minuuttia voimistelua ja 15 minuuttia uintia.

Mukaan voi tulla vapaasti yhden tai useamman kerran. Altaaseen mahtuu 20 osallistujaa ilman ennakkoilmoittautumista.

Vesivoimistelu alkaa 5. syyskuuta kello 17. Paikkana on Orton Oy, Tenholantie 10 (Ruskeasuolla). Seuraavat tapaamiset ovat 19. syyskuuta, 3. lokakuuta, 17. lokakuuta, 31. lokakuuta, 14. marraskuuta ja 28.marraskuuta klo 17–18.

Vammaispalvelulaki-ilta

Invalidiliiton lakimies Elina Nieminen kertoo vammaispalvelulain ajankohtaisista asioista 8. lokakuuta kello 18.30–20.00 Keskustakirjasto Oodissa. Tilaisuudessa esittäytyy myös Helsingin kaupungin vammaispalveluasiamies Tiina Lappalainen.

Lue lisää Oma-jäsenlehdestä 3/2019. Lehti ilmestyy 22. elokuuta.

Helsingin kaupungin työnohjausryhmä työssä käyville omaishoitajille

Klikkaa sivu sosiaaliseen mediaan. Kiitos että välität!