Haastamme omaishoitajat lukemaan

Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ry haastaa omaishoitajat lukemaan ensi sunnuntaina.

Teksti: Ari Liimatainen

Sunnuntaina 8. syyskuuta kello 19 koko Suomi pysähtyy tunniksi lukemaan. Haastamme mukaan kaikki Suomen omaishoitajat läheisineen.

Read Hour -kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Niinistön mukaan kirjat rikastuttavat maailmankuvaa ja avartavat näkemään elämää toisen silmin.

”Lukeminen lisää tietoa ja viihdyttää. Jörn Donnerin aikoinaan tunnetuksi tekemä slogan ’lukeminen kannattaa aina’ on edelleen paikkansapitävä.”

Sauli Niinistö toteaa, että hyvä lukutaito auttaa elämässä eteenpäin.

”Mitä sujuvampi lukutaito meillä on, sitä paremmin voimme muodostaa omia näkemyksiämme ja ottaa asioista selvää. Kannustan kaikkia osallistumaan haasteeseen ja toivotan viihtyisiä hetkiä hyvän kirjan parissa. Kirjoille annetut tunnit eivät koskaan mene hukkaan.”

Read Hour -kampanjan alullepanijana toimii Lasten ja nuorten säätiö.

Tyyli on vapaa

Lukutunti järjestetään sunnuntaina 8.9. klo 19 myös Keskustakirjasto Oodissa, jossa yleisölle ääneen lukevat muun muassa Eino ja Aapeli, Maria Veitola ja Kaj Kunnas. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Jääkiekkoilija Kevin Lankisen lukeminen nousi otsikoihin keväällä 2019. Hän haluaa kannustaa erityisesti nuoria lukemaan. Lankisen lukupiiriin voi liittyä kuka tahansa Facebookissa.

Millaisesta lukemisesta sinä pidät? Mitä luit viimeksi? Kerro vaikka lukemiseen liittyvä tarina Pääkaupunkiseudun omaishoitajien Facebook-sivulla. Haasta toiset mukaan. Tyyli on vapaa!

Pääkaupunkiseudun omaishoitajien kirjallisuuspiiri kokoontuu Keskustakirjasto Oodissa seuraavan kerran 26. syyskuuta. Katso lisätiedot Oma-lehdestä.

Kirjasto on runsaudensarvi

Kirjasto on ehtymätön runsaudensarvi omaishoitajalle. Perinteisten kirjojen lisäksi kirjastot tarjoavat sähköisiä kirjoja, äänikirjoja, lehtiä, musiikkia ja kursseja verkossa maksutta. Tiesitkö, että kirjastokortilla voi lukea yli 30 kotimaista aikakauslehteä ilmaiseksi verkossa?

Sekä Helsingissä että Vantaalla perinteisiä kirjaston palveluja saa myös kotiin. Kotikirjasto tuo painetut kirjat ja kaikki muut lainattavat aineistot ilmaiseksi kotiovelle. Lue lisää

Klikkaa sivu sosiaaliseen mediaan. Kiitos että välität!