Iso Omena kutsui elokuviin ja yhteiselle lounastauolle

Yli 250 omaishoitajaa läheisineen nautti Ihmisen osa -elokuvasta.

Teksti ja kuvat: Ari Liimatainen

Osana Pääkaupunkiseudun omaishoitajien Maailman tärkein työpaikka -kampanjaa omaishoitajat lähtivät oikein porukalla iloiselle seuramatkalle Espooseen.

Kauppakeskusyhtiö Citycon tarjosi elokuvanäytöksen ja lounaan Isossa Omenassa. Matinkylään oli helppo löytää, sillä Iso Omena on Länsimetron ensimmäisen vaiheen pääteasema.

Ihmisen osa on lämminhenkinen draamakomedia etääntyneen perheen yllättävästä lähentymisestä. Omaishoitajat kertoivat, että elokuva puhutteli monella tasolla.

Pidimme kovasti elokuvasta. Siinä oli elämän rosoa ja haavoittuvuutta sekä hurttia huumoria. Se oli myös aikamoinen ongelmanratkaisun opas. Vaikeuksista selvitään tavalla tai toisella.

Jokainen tarvitsee läheisiä ollakseen onnellinen. Menestys tulee ja menee, mutta on tärkeää pitää omaiset ja ystävät lähellä. Kun valhetta seuraa toinen valhe, jossain vaiheessa niihin uppoaa.

Aurinkoinen päivä sujui mukavasti hyvässä seurassa. Elokuvan jälkeen lounas maistui ravintola Retrossa.

Reissu oli oikein mukava. Vaikka lähdin yksin, niin juttuseuraakin löytyi.

Kiitos virkistävästä päivästä, ihan kuin olisi ollut ulkomaanmatkalla.

Elokuva, ruoka, mukava seura – mieli on hyvä vielä nytkin. Kun kuulin toisten tarinoita, omat huolet unohtuivat.

Palaute lämmittää sydäntä. Kiitos kaikille, jotka tulitte mukaan!

Päivä oli hieno näyttö kaupallisen tahon ja kolmannen sektorin yhteistyöstä, esimerkki siitä miten tehdään hyvää. Oli ilo olla mukana. Kaikki oli niin hienosti järjestetty ja ajateltu. Ja mikä ihaninta – koko sali oli täynnä ihmisiä, joilla on yhteinen tehtävä: oman rakkaan hoitaminen. Se oli hieno tunne. Kiitos teille kaikille, jotka tämän saitte aikaan.

Omaishoitaja Maria Jukka kirjoittaa blogissaan:

Ihmisen osa on mielestäni poikkeuksellisen hyvä elokuva, täynnä taitavien näyttelijöiden roolisuorituksia, ja ennenkaikkea tarinan uskottavuus puhutteli. – – Pohjavireeksi jäi sittenkin luottamus siihen, että asioilla on tapana järjestyä.

Klikkaa sivu sosiaaliseen mediaan. Kiitos että välität!