Pirjo Valaste maalaa tauluihin sisintään

Kreikkalaisen mytologian väriloisto esittäytyy Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ry:n uudessa toimitilassa.

Teksti: Ari Liimatainen

Toissakeväinen matka Sifnoksen saarelle herätti Pirjo Valasteen mielenkiinnon kreikkalaiseen mytologiaan. Yksi teoksista syntyi jo matkan aikana, ja kotiin palattuaan Valaste jatkoi aiheeseen tutustumista.

– Olen suodattanut kreikkalaista mytologiaa omiin taiteellisiin tuntemuksiini ja yrittänyt luoda maalauksia, joista katsoja voisi aistia antiikin Kreikan aikaista tarustoa jumalineen.

Pirjo Valaste on maalannut jo vuosia ikoneita munatemperatekniikalla. Nyt vesivärit antoivat maalaamiselle uuden ulottuvuuden.

Henry Ward Becher on todennut, että taiteilija kastaa siveltimen sieluunsa ja maalaa tauluihin oman sisimpänsä. Niin tein minäkin.

Antiikin Kreikan aikaisessa mytologiassa esiintyy paljon jumalia ja taruolentoja. Myyteillä on ollut merkittävä vaikutus länsimaiseen kulttuuriin.

Tervetuloa avajaisiin

Pirjo Valasteen tauluja on esillä 3.10.–15.11.2019 Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ry:n toimitilassa, Ratamestarinkatu 7.

Häivähdys kreikkalaista mytologiaa -taidenäyttelyn avajaiset järjestetään torstaina 3.10. klo 14. Taiteilija on paikalla avajaisissa ja valottaa niin myyttejä kuin maalaustensa syntyä. Avajaisiin ja näyttelyyn on vapaa pääsy.

Näyttelyjuliste

Klikkaa sivu sosiaaliseen mediaan. Kiitos että välität!