Seniorisoppaa tarjolla – ja lupa laulaa mukana

Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ry arpoo pääsylippuja Helsingin kaupunginteatterin Seniorisoppa-konserttiin.

Teksti: Ari Liimatainen
Kuvat: Sakari Majantie ja Henrik Schütt

Seniorisoppa-pääsylippujen arvonta on peruttu.

Kevään korvilla onnekkaimmat pääsevät maksutta lounaskonserttiin, johon sisältyy yhteinen keittolounas Helsingin kaupunginteatterin lämpiössä.

Näyttelijä Merja Larivaara on järjestänyt Seniorisoppa-konsertteja myös muissa teattereissa, ja tilaisuudet ovat saaneet valtavan suosion.

– Tämä on tapahtuma, johon voi tulla yksin, kaksin tai isommallakin porukalla. Seuraa löytyy ja aina saa myös laulaa mukana. Konsertin kappaleet on koottu pääosin eläkeläisen toiveista.

Larivaara pitää tärkeänä, että teatterissa esitykset ja tapahtumat ovat monimuotoisia.

– Nyt tarjolla on iskelmiä menneitä vuosikymmeniltä. Aina joukkoon mahtuu joku uudempi, yllättäväkin kappale.

Kaupunginteatterissa Merja Larivaara esiintyy näyttelijä Kari Mattilan ja nelihenkisen orkesterin kanssa. Tilaisuus kestää noin puolitoista tuntia.

Teatteri on kohtaamispaikka

Ennen teatterikoulua Merja Larivaara työskenteli vanhustenhoidossa.

– Ehdin opiskellakin alaa. Olin mummoni ensimmäinen lapsenlapsi ja sain häneltä erityistä huomiota. Ehkä osin juuri tämän vuoksi minun on aina ollut helppoa ja luontevaa kohdata vanhempia ihmisiä.

Larivaara on tehnyt teatterityötä kohta 32 vuotta. Heti näyttelijäksi valmistuttuaan hän aloitti vierailut hoiva- ja palvelukodeissa.

– Muistityöhön erikoistuneen ystäväni Taina Semin kanssa olemme tehneet erilaisia projekteja, joissa yhdistämme hoivatyötä, musiikkia ja teatterin eri alueita. Uskon, että myös Seniorisopalle on tarvetta. Se lisää kohtaamisia ja auttaa meitä lähemmäs toisiamme.

Osallistu arvontaan

Seniorisoppa-pääsylippujen arvonta on peruttu.

Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ry arpoo 30 pääsylippua tiistaina 21.4. kello 11 alkavaan Seniorisoppaan. Lounaskonsertti omaishoitajille toteutuu Riitta Toivonojan runokirjan lahjoitusvaroilla.

Klikkaa sivu sosiaaliseen mediaan. Kiitos että välität!