Viva: Reijo Taipaleen Anita-vaimo toimi omaishoitajana

Reijo Taipaleen muisto säilyy aina. Rakastetuimpia lauluja voi kuunnella nyt Oma-lehden soittolistalta.

Teksti: Ari Liimatainen

Iskelmälaulaja Reijo Taipale sairasti muistisairautta usean vuoden ajan, ja vaimo Anita Taipale ennätti toimia 55 vuotta kestäneen avioliiton päätteeksi myös omaishoitajana.

Anita Taipale antoi Viva-lehdelle haastattelun juuri ennen miehensä kuolemaa. Hän kertoo, että tieto muistisairaudesta tuli jo vuonna 2013 mutta julkisuudessa perhe päätti vaieta sairaudesta ja elää niin normaalia elämää kuin mahdollista.

Arki Helsingissä rullasi turvallisesti ja rauhallisesti kotipiirissä. Anita Taipale laittoi ruoat ja huolehti lääkkeet. Edunvalvontavaltuutuksen ansiosta hän pystyi hoitamaan Reijo Taipaleen asioita.

Huhtikuussa Reijo Taipaleen kunto romahti. Laulajalegenda kuoli 28. huhtikuuta 79-vuotiaana.

Anita Taipale kertoo Viva-lehden haastattelussa olevansa onnellinen lasten ja läheisten tuesta. ”On niin paljon hoidettavaa ja pohdittavaa.”

Aviomiehen muistisairaus on valmistanut Anita Taipaletta luopumiseen. Hän on kiitollinen pitkästä avioliitosta ja kauniista muistoista.

Reijo Taipaleen kappaleita voi kuunnella Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ry:n Oma-lehden soittolistalta ilmaisella Spotify Free tai maksullisella Spotify Premium -palvelulla. Kuuntelu vaatii käyttäjäksi rekisteröitymisen.

Anita Taipaleen haastattelun voi lukea kokonaan Viva-lehdestä 5/2019. Lehti on saatavana myös Helmet-kirjastokortilla verkossa.

Klikkaa sivu sosiaaliseen mediaan. Kiitos että välität!